wrapper

Данас је у Свечаној сали града одржан отворени састанак градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића са привреднициима.

Уводну реч је дао градоначелник Цветановић, када је рекао:

„За сваки град који се убрзано развија, а Лесковац је управо такав град, неопходна је стална сарадња и конструктиван дијалог између локалне самоуправе и носилаца привредног напретка. Свесни да је привреда мотор друштвеног и економског развоја, годинама уназад организујемо овакве састанке, на којима се трудимо да разумемо све изазове са којима се суочавате ви, привредни субјекти који послују у нашем граду, да чујемо ваше предлоге, сугестије и идеје како додатно побољшати привредни амбијент у нашем граду,“ – и додао да је Лесковац први и једини град који је по 4. пут добио БФЦ сертификат, као и да су Лесковац и градоначелник Цветановић поново изабрани за члана председништва БФЦ клуба, са највећим бројем гласова.

Градоначелник Цветановић говорио је и о чињеници да је новембра 2012. године било 700 запослених више него сад, да се упркос томе продуктивније и квалитетније ради, као и да се планира да се до краја текуће године са 44 милиона динара обезбеди надокнада онима који добровољно желе да оду из администрације, да се на тај начин субенционишу предузећа како би боље и квалитетније функионисала.

„Јуче смо заједнички обележили 60 година постојања и рада Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски округ. Још једном им хвала на повељи коју су ми уручили, а ја желим да привредни субјекти још дуго успешно послују у нашем граду. Према подацима које смо добили управо од наше коморе, извоз компанија из Јабланичког управног округа у прошлој години износио је 414 милиона евра, што је одличан податак. Врањанци су дуго били испред нас, али смо успели да их достигнемо и престигнемо, да поставимо задатке на много виши ниво. Од почетка године до септембра извоз је износио 358,9 милиона евра,“ – додао је градоначелник Цветановић и рекао да је у протеклих годину дана запослено 2041 лице, да је тиме повећали стопу запослености за 5,6 %.

„Точак развоја у нашем граду покрећете управо ви. Одабрали сте Лесковац за седиште свог пословања, запошљавате велики број наших суграђана. Зато нам је ваш глас изузетно важан. На данашњем састанку ћемо чути са којим изазовима се суочавате у свом пословању и који видови подршке од стране локалне самоуправе би вам били најпотребнији како бисте лакше, боље и ефикасније функционисали.“

Када је састанак отворен за дискусију најпре се јавио власник фирме Гума промет Јован Стојковић и градоначелнику и његовим сарадницима уручио документ са својим предлогом који се тиче ПГР-а.

Селена Јовановић, власница домаћинства Сунчев брег, се обратила поводом унапређења руралног туризма. Градоначелник Цветановић је рекао да је за рурални развој за следећу годину издвојено 66,5 милиона динара, додао да је завршен прилаз домаћинству из правца Тулова и постављање осветељења. Додао је да ће госпођа Јовановић добити субвенције у износу од 100 хиљада динара за манифестацију, и похвалио иницијативу за организацију.

Марјан Стефановић, говорио је испред компаније Френки комерц, и рекао да је решен проблем нелегалног превоза и да сада јавни превоз функционише добро и изнео детаље пословања фирме и предложио да Град помогне субенционисањем нерентабилних линија.

Слађана Здравковић, докторанд на департману за Историју и преводилац за турски језик, такође се јавила за реч и истакла је да жели да остане у Лесковцу и родној Доњој Јајини и да се одужи свом граду због подршке. Градоначелник Цветановић је рекао да ће се потрудити да изађе у сусрет и помогне.

Звездана Димитријевић, власник ДЦА Лабораторије, је подсетила да је на претходном састанку изнела молбу за уређење пута што је и реализовано, те се захвалила јер је омогућило лакше функционисање овог предузећа.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија