wrapper

ОБАВЕШТЕЊЕ

УГОСТИТЕЉИМА КОЈИ ИМАЈУ КАТЕГОРИСАНЕ И НЕКАТЕГОРИСАНЕ ОБЈЕКТЕ ЗА СМЕШТАЈ

ОД 1. ОКТОБРА КРЕЋЕ ЕТУРИСТА

– ЕВИДЕНЦИЈА ИСКЉУЧИВО ПРЕКО ЦИС-а

        У складу са Правилником о начину уношења, рада, вођења и коришћења централног информационог система и његовој садржини и врсти података („Службени гласник РС“, број 87/2020), од 1. октобра 2020. године, креће пуна примена Централног информационог система (еТуриста). Угоститељи ће моћи да пријављују домаће и стране туристе искључиво преко ЦИС-а. 

        С тим у вези, Градска управа Града Лесковца- Одељење за привреду и пољопривреду –Одсек за локално одрживи развој, креира корисничке налоге за све угоститеље који имају утврђену категорију решењем Одељења за привреду и пољопривреду, као и за угоститеље који немају законску обавезу категоризације већ поседују уверење Одељења за привреду и пољопривреду о евидентирању.

        Овим путем обавештавају се угоститељи који имају некатегорисане објекте за смештај који још увек нису евидентирани да то учине до наведеног рока, како би Градска управа Града Лесковца-Одељење за привреду и пољопривреду–Одсек за локално одрживи развој, у законом предвиђеном року креирила корисничке налоге свим угоститељима на територији Града Лесковца.

Издавањем корисничког налога омогућава се угоститељима да послују у складу са законом. Приступни параметри корисничког налога угоститељима биће прослеђени електронском поштом.

За све информације можете се обратити Одељењу за привреду и пољопривреду –Одсеку за локално одрживи развој путем телефона 016/243-231, 016/245-517 и мејла privreda@gradleskovac.

 

КАТЕГОРИЗАЦИЈА УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА 

Категоризација угоститељских објеката за смештај врсте кућа, апартмана, соба и сеоских туристичких домаћинстава на територији града Лесковца врши се, по овлашћењу, у Одељењу за привреду и пољопривреду –Одсеку за локално одрживи развој.

 

ПРИЈАВА ЗА НЕКАТЕГОРИСАНИ СМЕШТАЈ 

        На основу члана 12. Закона о угоститељству („Службени гласник РС”, бр. 17/19) угоститељ који пружа услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту дужан је да пре отпочињања обављања делатности, на прописан начин поднесе пријаву јединици локалне самоуправе на чијој територији се објекат налази.

Ова законска обавеза односи се на угоститеље који пружају услуге смештаја у некатегорисаним објектима, као што су: хостел, преноћиште, коначиште, хан, конак, етно кућа, салаш, вила, кампинг одмориште или кампинг стоп.

        Такође иста обавеза односи се и на некатегорисане угоститељске објекта за смештај наутичког туризма, у некатегорисаном објакту за смештај ловног туризма врсте ловачки дом, ловачка кућа и ловачка колиба, а да ради евидентирања поднесу пријаву јединици локалне самоуправе на чијој територији се објекат налази.

СВИ УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ БИЛО ДА СУ КАТЕГОРИСАНИ ИЛИ НЕКАТЕГОРИСАНИ ДУЖНИ СУ ДА БУДУ ПРИЈАВЉЕНИ У ЦИС. ЗАКОНОМ СУ ПРЕДВИЂЕНЕ ПРЕКРШАЈНЕ КАЗНЕ ЗА НЕИСПУЊАВАЊЕ НАВЕДЕНИХ ОБАВЕЗА.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија