wrapper

У развоју туризма овог краја готово одлучујућу улогу имају манифестације. Готово да је сигурно да је лесковачка Роштиљијада постала бренд по коме се Лесковац препознаје ван граница Србије.

Према броју посетилаца спада у сам врх туристичких приредби у Србији. За седам дана трајања ову манифестацију посети преко 450.000 гостију. Роштиљијада је аутентични, највећи и најпосећенији фестивал роштиља и меса у овом делу Европе.

Поред ње ту су различити садржаји у току лета и то: Лесковачко лето, Карневал и Дани вина у Власотинцу.

Лесковачко лето представља традиционални, мултимедијални фестивал на отвореној сцени, једна од најдужих манифестација у земљи која по садржају и концепцији из године у годину бива све већа и боља. Лесковачко лето се одржава у етно комплексу Шоп Докић у самом центру града, почиње са календарским почетком лета и траје до средине јула.

Свакодневне приредбе чине спортске активности, а то су: ревијални наступи џудиста, каратиста, ролера, бициклиста, мотоциклиста и турнири у одбојци на песку, фудбалу на песку, уличном баскету... Затим дечији програм у коме деца представљају своја најуспешнија достигнућа из области драмског, музичког, литерарног и ликовног стваралаштва, а организују се и разне игре и забаве. За децу различитих узраста организују се гостовања популарних балетских и позоришних представа из других градова, потом наступи плесних група, модне ревије, ревије паса и кућних љубимаца, такмичења у певању и плесу... и трећи део Лесковачког лета чине забавно уметнички садржаји намењени одраслима у оквиру кога се представљају уметничка удружења, културно уметничка друштва, хорови, оркестри забавне, народне и озбиљне музике, позоришне представе, књижевне нечери, изложбе књига, слика и цвећа, филмске пројекције...

Лесковац је град који у свом окружењу има здраву и чисту природу. Тако да је веома примамљив за посетиоце који желе да га на тај начин упознају. Ту се налазе река и језера, излетишта, ловишта, реке и бање.

Лесковац је град са богатом историјом, како предратном тако и послератном, Лесковац је град који у својој туристичкој понуди нуди  могућност посете историјским знаменитостима, споменицима културе  и византиским градовима из далеке историје.

Ноћни живот града нуди велики избор места за излазак младих људи. Право је место за дружење преко дана по баштама рачличитих кафића које су скоро у било које доба дана попуњене до последњег места. Ту су дискотеке, ноћни клубови и кафићи, затим ресторани са великим бројем специјалитета, по чему је град надалеко познат, такође, биоскопи, летње баште и остало. Све ово чини да житељи и посетиоци Града Лесковца увек буду задовољни и лепо се проводе.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија