wrapper

Јавни позиви

 

JAVNE POZIVE NAMENJENE PRIVREDI U 2021.GODINI Za one koji su već u poslu kao i za one koji se spremaju da otpočnu neki biznis možete preuzeti OVDE

 

Za one koji su već u poslu kao i za one koji se spremaju da otpočnu neki biznis.

Za mašine, softvere, opremu, standarde i još mnogo toga.

Sledi pregled konkursa

 1. Ministarstvo privrede Republike Srbije
 1. Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2019. godini – do 20% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-preduzetnistva-kroz-razvojne-projekte-u-2019-godini/ )
 2. Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2019. godini – do 30% subvencionisani kredit kod Fonda za razvoj Republike Srbije (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-finansijsku-podrsku-za-pocetnike-u-poslovanju-u-2019-godini/)
 3. Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini – sufinansiranje do 25% za kredit preko poslovnih banaka i lizing kompanija (https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme-3/ )
 1. RAS – Razvojna agencija Srbije
 1. Program podrške sektorima prerađivačke industrije za unapređenje poslovnog ambijenta i povećanje konkurentnosti MMSP u četiri oblasti: industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-sektorima-preradivacke-industrije-1 )
 2. Program podrške internacionalizaciji MSP kroz individualno učešće na međunarodnim sajmovima u inostranstvu – sufinansiranje do 40% opravdanih troškova (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-podrske-internacionalizaciji-msp-kroz-individualno-ucesce-na-medunarodnim-sajmovima-u-inostranstvu )
 3. Program standardizovane usluge mentoringa mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima u sektorima prerađivačke industrije u četiri oblasti i to:industrija mašina i opreme; prehrambena industrija; drvna i industrija nameštaja i industrija gume i plastike (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-u-programu-pruzanja-standardizovane-usluge-mentoringa-sektorima-preradivacke-industrije )
 4. Program standardizovane usluge mentoringa namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima, klasterima i zadrugama u 2019. godini (http://ras.gov.rs/javni-poziv-za-sprovodenje-standardizovane-usluge-mentoring-2019 )
 5. JAVNI POZIV za dodelu bespovratnih sredstava u okviru PROGRAMA PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME https://ras.gov.rs/javni-poziv-program-podrske-malim-preduzecima-za-nabavku-opreme

3.Nacionalna služba zapoljavanja


Javni poziv za realizaciju programa stručna praksa u 2019. godini

Zahtev za učešće u programu stručna praksa u 2019. godini

Javni poziv za realizaciju programa stručna praksa sa prosečnom ocenom 9 i više u 2019. godini

Zahtev za učešće u programu stručna praksa sa prosečnom ocenom 9 i više

Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošlјavanje u 2019. godini

Nesubvencionisane delatnosti - samozapošljavanje

Nesubvencionisane delatnosti - samozapošljavanje osoba sa invaliditetom

Zahtev sa biznis planom za 2019 godinu, samozapošljavanje

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2019. godini

Prijava za sprovođenje javnog rada

4.FOND ZA RAZVOJ

START-UP KREDITI PO PROGRAMU PODSTICANjA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANjU U 2019. GODINI

https://fondzarazvoj.gov.rs/lat/proizvodi/start-up-krediti

5.ENECA – Pokreni se za posao

 1. Program podsticanja preduzetništva kroz donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne zа pokretanje ili unаprеđеnjе biznisa (https://pokrenisezaposao.rs/ )

6.USAID - Projekat „Konkuretno“

 1. Pomoć za izvoz start-up i manje razvijenim firmama iz sektora prerade voća i povrća. Za više informacija javite se Bobanu Kostandinoviću u RARIS-u na mejl Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ili telefon 065 80 24 624

7.NORVEŠKA ZA VAS: PODRŠKA POČETNICIMA U POSLOVANJU I POSTOJEĆIM PREDUZEĆIMA ZA RAZVOJ KROZ NABAVKU OPREME I UVOĐENJE USLUGA (ROK: 10.7.2019)

Cilj Javnog poziva je doprinos uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećaje mogućnosti zapošljavanja i podršku socijalnoj koheziji u manje razvijenim područjima, a očekuje se poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata, kao i otvaranje najmanje 70 radnih mesta.

http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/norveska-za-vas-podrska-pocetnicima-u-poslovanju-i-postojecim-preduzecima-za-razvoj-kroz-nabavku-opreme-i-uvodjenje-usluga-rok-10-7-2019/?fbclid=IwAR2IlJsM8SyHzcSoNPbozVxSlTJwu5XUSMRiKsK5pFobOGJe2qrbXKPM2e4

8.MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA -Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2019. godini

Pravo na korišćenje kreditnih sredstava imaju privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, preduzetnci koji su registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti turizma i poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju. Rok za podnošenje zahteva je 1. oktobar 2019. godine, a krajnji rok za dostavljanje dopuna zahteva je 1. novembar 2019. godine.

9.MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava
Predmet konkursa je dodela podsticajnih sredstava za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije i za proizvodnju kesa – tregerica za višekratnu upotrebu za 2019. godinu.
Prijave na konkurs primaju se do 31.01.2020. godine.
http://www.ekologija.gov.rs/javni-konkurs-za-dodelu-podsticajnih-sredstava-6/?fbclid=IwAR0xh90Chake_LvK-h94S_4LKNJ4GG-vfu2ygkXAdd3QGojM6LCOiJBn950

10.FOND ZA INOVACIONU DELATNOST - Inovacioni vaučeri
Inovacioni vaučeri predstavljaju jednostavan finansijski podsticaj koji omogućava malim i srednjim preduzećima da, koristeći usluge naučnoistraživačkog sektora, podignu nivo inovativnosti svojih proizvoda i postanu konkurentniji na tržištu. Namenjeni su malim i srednjim preduzeća kojima su potrebne usluge naučnoistraživačkih organizacija za rešavanje tehničkog/tehnološkog problema na koji nailaze u svom poslovanju, odnosno za transfer naučnih, tehnoloških ili inovativnih usluga koje su nove za preduzeće.
Javni poziv otvoren je do utroška opredeljenih sredstava.
http://www.inovacionifond.rs/program/inovacioni-vauceri?fbclid=IwAR0UTmyd_LeUjkaIJes2syKGASt2e_9yMj0Shum_ooAorUUk1AqcIirEKHQ

 1. BESPOVRATNA SREDSTVA ZA NABAVKU OPREME EU PRO

Ovaj javni poziv namenjen je za podršku mikro i malih preduzeća i preduzetnicima koji se bave proizvodnjom , a registrovani su u periodu od 2014 do 2018 godine.

https://www.eupro.org.rs/en/ktext/drugi-javni-poziv-za-podnosenje-predloga-projekata-za-nabavku-opreme-i-uvodjenje-usluga-za-preduzetnike-mikro-i-mala-preduzeca

 1. JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SAJMU PREHRAMBENE INDUSTRIJE „PRODEXPO“ 2020, MOSKVA, RUSKA FEDERACIJA

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije „PRODEXPO“ 2020, koji će se održati u Moskvi, Ruska Federacija, u periodu od 10. do 14. februara 2020. godine.

https://ras.gov.rs/javni-poziv-za-ucesce-na-medunarodnom-sajmu-prehrabmene-industrije-prodexpo-2020