wrapper

Након дуже болести данас је преминуо проф. др Срђан Пешић, фармаколог и професор Медицинског факултета Универзитета у Нишу.
Професор Пешић, рођени Лесковчанин, је аутор 4 уџбеника и коаутор још 8 књига из области медицине. Аутор је или коаутор преко 130 научних и стручних радова објављених у страним и домаћим часописима или изложеним на домаћим и страним научним скуповима. Аутор је или коаутор преко 20 радова објављених у водећим међународним часописима индексираним у научним базама публикација.
Срђан Пешић је за себе говорио да је Лесковчанин са великим Л. Његов рад је у великој мери допринео афирмацији Лесковца у научним круговима. Иза себе је оставио бројне генерације успешних студената Медицинског факултета у Нишу. Добитник је Октобарске награде града Лесковца – Медаље у 2020. години.
 
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је породици упутио речи саучешћа:
"Дубоко ме је потресла вест о смрти великог човека, великог стручњака и пре свега мог доброг пријатеља. Срђан је оставио неизбрисив траг у науци и медицини и велики печат у животима свих који су га познавали. Породици изражавам саучешће и саосећам са болом. Ово је велики губитак за све нас. Почивај у миру!"

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија