wrapper

У Омладинском клубу града Лесковца у организацији Локалног координационог тима за борбу против трговине људима, обележен је Светски дан борбе против трговине људима.
Присутнима су се обратили стручни радници Центра за заштиту жртава трговине људима из Београда специјални педагог Сања Савић и Данијела Јовановић из Прихватилишта, координатор тима полицијски службеник ПУ у Лесковцу Дејан Ристић, као и директор Центра за социјални рад у Лесковцу Предраг Момчиловић.

Овај вид кршења људских права подразумева сексуалну и радну експлоатацију, принуду на вршење кривичних дела и просјачење, као и искоришћавање тешких прилика самих жртава. Као жртве трговине људима, појављују се и мушкарци и жене и деца. Жене се у већини случајева препознате као жртве сексуалне експлоатације, мушкарци радне експлотације, а деца за просјачење и вршење кривичних дела
Резолуцијом Генералне скупштине Уједињених Нација 30. јул је установљен као Светски дан борбе против трговине људима у циљу скретања пажње глобалне јавности на свеприсутност овог проблема.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија