wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у пратњи својих сарадника обишао канцеларије и запослене у администрацији компаније ПВВ где је и одржана конференција за медије, а затим и запослене који раде на терену у простору компаније у улици Симе Погачаревића. ПВВ у Лесковцу запошљава 168 радника и према потписаном уговору град годишње приходује око 12 милиона динара.

У свом обраћању медијским екипама градоначелник Цветановић је казао да се сарадња између града и компније одвија уз међусобно поштовање обавеза, што је допринело унапређењу животне средине у Лесковцу, и подсетио да је првобитни уговор коригован у корист грађана Лесковца.

„Компанија ПВВ је одговорна за дистрибуцију, одржавање канти и контејнера и изношење смећа у нашем граду. Како би ова делатност била обављана на што бољи начин ПВВ је у механизацију и комуналну опрему уложио 10 милиона евра. Поред тога средства у износу од 12 милиона евра су уложена и у изградњу регионалне санитарне депоније Жељковац.

Депонија у Жељковцу као један сегмент бриге о екологији у нашем граду, заједно са Постројењем за пречишћавање отпадних вода, колектором, уз најављену ОРИО канализациону мрежу заокружиће еко систем у Лесковцу и бићемо сврстани у градове са високим степеном посвећености овој области“ – рекао је градоначелник и додао да је ПВВ прошле године уплатио 50% дивиденде у износу од 27 милиона динара и упутио молбу директору ПВВ-а у Лесковцу, Србољубу Нисић, да измире остстак те обавезе, као и обавезу за депоновање отпада са територије других општина у износу од 12,5 милиона динара.

Директор компаније ПВВ Лесковац Србољуб Нисић је на конференцији за медије рекао да је ПВВ обавља делатност квалитетно, са ценама које су најповољније у региону, тј. у Србији и да сваке године обнављају возни парк. Он је назначио да грађани имају бесплатну замену судова – контејнера који кошта око 55.000 динара, и канте, која кошта преко 3000 динара, и да све то улази у цену сакупљања и одвоза смећа, да је то јединствен случај у Србији.

„Ради се у три смене, празницима, уредно учествујемо у свим акцијама, на терену, у сарадњи са Градом, имамо дивну акцију дивљих депонија која је ушла у 650 радни дан, где смо збринули негде око 7-8000 тона кабастог отпада. Успели смо да са Градом конкуришемо код Министарства екологије и добијемо 100 контејнера за стаклени отпад, где ће грађани Лесковца на паметан начин моћи да одложе стаклени отпад у посебне контејнере који су видно обележени и после тога ће се дати на рециклажу у фабрици стакла. Озбиљан смо и поуздан партнер локалној самоуправи.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија