wrapper

Делегација Федерације европских карневалских градова, на челу са председником Управног одбора ФЕКК-а, г. Ларсом Алгелом из Шведске и генералним секретаром Бранком Бруменом из Словеније, боравила је данас у Лесковцу и том приликом се састала са градоначелником Лесковца др сци. мед. Гораном Цветановићем. Повод за ову посету јесу припреме за 43. Генералну конвенцију ФЕКК-а, која ће се у мају текуће године одржати у Лесковцу.

Као што је већ познато, у периоду од 13. до 20. маја очекује се долазак између 150 и 200 чланова ФЕКК-а из читавог света, који ће током седам дана трајања 43. Генералне конвенције имати прилику да обиђу кањон Вучјанке, манастир Светог Јована Крститеља у Јашуњи, Народни музеј Лесковац, цркву Оџаклију и Свету Тројицу и да уживају у наступу лесковачких карневалских група.

Подсећамо, у Лесковцу је 9. фебруара одржана редовна изборна Скупштина Федерацијe европских карневалских градова Србије, на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић  реизабран за председника ФЕКК-а Србије, на мандат од три године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија