wrapper

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уприличен пријем за представнике рагби федерације и то: председника клуба Морава Гепарди Милоша Стаменковића, Јована Вујошевића, директора за Јужну и Источну Европу Европске рагби федерације, Владана Кикановића, генералног секретара Рагби 13 федерације Србије, као и Дина Крукшенкса, рагбисте из Аустралије, који исказује велики ентузијазам за додатним унапређењем рагбија у нашем граду.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је том приликом рекао:

„Данас нас је окупио за наше поднебље можда не тако популаран, али врло занимљив спорт. Лесковац је град у коме рагби постоји већ 18 година кроз рад Омладинског рагби клуба Морава Гепарди. Град Лесковац је ове године за функционисање Омладинског рагби клуба Морава Гепарди определио 450.000 динара. Захваљујући великом труду и посвећености председника клуба, али и подршци града, наши млади рагбисти имају све потребне услове да се потпуно бесплатно баве овим спортом, путују на такмичења и постижу успехе. Можемо се похвалити да тренутно имамо врло успешан подмладак и најбоље кадете у држави.

Подсетићу вас да смо почетком недеље уплатили прву рату за све спортске клубове и организације - 50 милиона динара. Износ од 125 милиона динара је драстично већи у односу на време када су други имали одговорност и када је било 18 милиона динара. Сви спортски клубови и организације већ годинама уназад у потпуности могу да се ослоне на то да ће Град све своје обавезе према њима измирити на време, па сходно томе могу да планирају своје активности, рад и програм. Лесковац је град у коме се сваки спорт подједнако вреднује и то је основа за одличне спортске резултате које имамо у последњих пет-шест година.“

Директор за Јужну и Источну Европу Европске рагби федерације, Јован Вујошевић, захвалио се градоначелнику у градским већницима задуженим за спорт на пријему и пријатном радном састанку. Он је истакао да већ дуги низ година сарађује са лесковачким рагби клубом, који изузетне резултате, понајвише у млађим категоријама, постиже највише захваљујући подршци Града и доброј спортској инфраструктури, будући да може да користи терен са вештачком травом.

„Град Лесковац има један од уређенијих система спорта у нашој земљи, све је у складу са законом о спорту и Лесковац и господин градоначелник треба да се поносе тиме“, истакао је Вујошевић и изразио могућност да се у Лесковцу у октобру одигра утакмица европског рагби шампионата, где би наша репрезентација била домаћин Енглеској или Француској.

Милош Стаменковић, председник клуба Морава Гепарди, данас је истакао да је рад на себи најважнији у сваком сегменту живота, па тако и у спорту и да се он увек руководи тиме:

„Важно је радити са омладином. Спорт и уметност су дивне ствари и кроз њих се достиже образовање и социјализација. Задовољан сам комуникацијом коју имамо са представницима града и наш клуб има добре темеље за даљи развој.“

Дин Крукшенс, играч рагбија из Аустралије, казао је да му се свиђа рад лесковачког клуба и да је његова намера да им помогне тако што ће их упознати са аустралијским рагбијем како би се додатно унапредио овај спорт у Лесковцу.

Пре званичне конференције за медије градоначеник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је одржао састанак са њима, на ком се разговарало о даљој промоцији и популаризацији овог спорта међу Лесковчанима, поготово међу млађом полулацијом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија