wrapper

Данас је у Свечаној сали Града Лесковца одржана конференција поводом промоције јубиларне 30. Роштиљијаде која ће почети 26.августа спектакуларним концертом Лепе Брене. Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и директор Туристичке организације Лесковац су говорили о појединостима овогодишње манифестације.

Градоначелник је предвидео да ће овогодишња Роштиљијада премашити све претходне с обзиром на традиционално добру гастрономску понуду, гостољубивост, али и богат програм у оквиру ког ће поред Лепе Брене наступити и Црвена Јабука, Рибља чорба и Ван Гог, Харис Џиновић, Ацо Пејовић и Северина. Он је том приликом истакао да „Квалитет лесковачке кухиње деценијама уназад превазилази границе наше земље, а наш град је и поносни носилац чак три бренда, лесковачког ајвара и спрже и роштиљ меса, које је прошле године добило и сертификацију заштитним жигом Лесковачки специјалитети са роштиља. 3 деценије Роштиљијада Лесковац поставља на врх туристичке понуде Србије, прошле године је проглашена другом најбољом манифестацијом у Србији. Крај августа је период препознатљив по овој манифестацији која је значајна за читав регион. Роштиљијада је бренд на који су поносни сви Лесковчани, то је бренд који нас је уписао на светску мапу туристичких атракција, на којој је Лесковац град са душом, град мерака и богатства мириса и укуса.“

Он је додао да ће се званична промоција Роштиљијаде одржати 22. августа у 12 часова у хотелу Crown Plaza у Београду, а да ће у недељу 25. августа бити организовано роштиљање на Хисару како би Лесковчанима приуштитили уживање и својеврсну увертиру у предстојећи спектакл.

Небојша Коцић, директор Туристичке организације Лесковац, је истакао да се цене закупа штандова ни са леве ни са десне стране неће мењати, као и то да ће се потрудити да бина грандиозношћу парира звездама које ће на њој наступати. Он се захвалио Влади Републике Србије и Граду Лесковцу, покровитељима манифестације, суорганизатору Мелос естради, али и компанијама Апатинска пивара и Кока-кола, генералним спонзорима и свим осталим спонзорима. Директор Коцић је додао да ће се и ове године у сарадњи са Трговинско-угоститељском школом у Лесковцу одржати такмичење ученика угоститељских школа, такмичења угоститељских радника мајстора роштиља, али и припрема највеће пљескавице на свету, а биће уприличена и изложба фотографија од настанка Роштиљијаде до данас у дворишту Шоп-Ђокићеве куће.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија