wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директор АСБ-а за Србију, Гордан Велев, потписали су данас у Свечаној сали града Лесковца споразум о сарадњи на пројекту „Промоција запошљавања теже запошљивих и рањивих група у Србији“. Кроз овај пројекат, који се спроводи уз подршку немачког Министарства спољних послова, биће подржано 13 корисника укупним износом од 32.500 евра (2500 евра по гранту), а Град Лесковац ће учествовати износом од 6.500 евра.

Сарадња између Града Лесковца и немачке невладине организације АСБ започела је 2021. године и од тада су донацију у виду опреме за остваривање доходованих активности у укупној вредности од 66.000 евра добиле 32 особе. Како је градоначелник Цветановић истакао, циљ оваквих пројеката је да се допринесе социо-економској инклузији угрожених појединаца у нашем граду и да се створе бољи услови за њихов живот и запослење.

„Економски оснажити макар једну особу из маргинализованих група велики је успех за свако друштво и за сам наш град. Кроз пројекте који подржавају њихово запошљавање и повећање дохотка када се породице баве пољопривредном делатношћу, постају финансијски стабилни и тако на најбољи могући начин бране интегритет породице. Наше досадашње искуство је показало да су позитивни ефекти оваквих пројеката врло конкретни и врло видљиви, и зато ћемо се увек одазвати позиву да у њима учествујемо, као партнер и суфинансијер.

Представницима организације АСБ захваљујем на томе што је Лесковац један од градова који ће осетити бенефите од овог пројекта. Успешну сарадњу ћемо наставити на овом, aли и на пројектима које ћемо заједнички спороводити у будућности, јер делимо исте вредности и исте квалитете и заједнички тежимо друштву без социјалних неједнакости и ономе што је наш циљ - једнака права за све“, закључио је градоначелник Цветановић.

Гордан Велев, директор АСБ-а за Србију, истакао је:

„Драго нам је што град Лесковац већ ево четврту годину са нама сарађује, и ми се са ових 13 корисника полако приближавамо бројци од 70-ак људи који су у претходних неколико година добили овакву или сличну помоћ, било да је у опреми, у грантовима, обукама... Сем опреме, људи ће добити и специјализовану обуку за коришћење те опреме, имаћемо наше сараднике, првенствено из области пољопривреде са Пољопривредног факултета, да обуче људе како да дођу до већег приноса. Драго нам је да у Лесковцу имамо процес преквалификације и доквалификације људи, тако да у току ове године имамо план да обухватимо значајан број људи и да до краја године можемо да говоримо о 20-ак породица које су добиле машине, алате, средства, знања, да сами приходују, да се сами запосле или да повећају приход у оквиру онога што раде. Локална самоуправа града Лесковца је изузетно активна и агилна и без ње овако нешто не би било могуће.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија