wrapper

Данас је на платоу испред Лесковачког културног центра, у организацији Туристичке организације града Лесковца и Мото-клуба „Лесковац“, у сусрет предстојећем Божићу, одржано традиционално дељење божићне чеснице. Догађај је окупио много малишана, а најсрећнији међу њима добили су златник и четири сребрењака.

Догађају је присуствовао и градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, а присутнима се обратила Јасмина Недељковић, помоћник градоначелника која је свима присутнима упутила божићну честитику, уз речи:

„Данас, на Бадњи дан, окупљамо се око божићне чеснице, светог хлеба припремљеног у част Христовог рођења, да се подсетимо највиших хришћанских врлина – љубави, породичних вредности, слоге, хуманости. Ломљење божићне чеснице једна је од најстаријих и најпоштованијих традиција на нашим просторима и зато већ пет година уназад организујемо овакво дружење, да уз радост на дечјим лицима дочекамо највећи хришћански празник.

Нека са овом чесницом, као и са Бадњаком, у ваше домове уђе здравље, мир, срећа и благостање. Желим вам да Божић проведете у миру и слози, окружени најмилијима“.

Божић су честитали и директор ТОЛ-а Небојша Коцић, као и протојереј Дејан Станковић, као и председник Мото клуба Момчило Младеновић.

Овај догађај се одржава пету годину заредом.
 
Највише среће у извлачењу златника и сребрњака имали су:
Златник:
Јанко Динић, 11 година
Сребрњаци:
Лука Коцић, 4 године
Меланија Ђурашиновић, 11 година
Михајло Стојановић, 12 година
Милица Миленковић, 14 година

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија