wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима данас обишао радове на изградњи улице Јована Стаменковића у Предејану дужине 240 метара и вредности 6,1 милиона динара, опредељених из буџета града Лесковца.

Градоначелник Цветановић се на конференцији за медије осврнуо на претходна улагања у овај крај и рекао:

„Овај крај, Предејане и Предејане село, су дуго били запостављени када је саобраћајна инфраструктура у питању. Подсетићу вас да је у селу Предејане део главне улице први пут асфалтиран 2016. године. Радовима које смо наставили почетком 2020. наставили смо уређење читаве те саобраћајнице са улагањем од 11,6 милиона динара из буџета града Лесковца.

Поред локалних, и републичка средства су издвојена за Предејане. Јавно предузеће Путеви Србије асфалтирало је укрштај два државна пута код мотела Предејане, везе старог ауто-пута ка Предејану и везе ка Црној Трави. Вредност тих радова била је 8,4 милиона динара, и укупно је 1800 метара рехабилитовано и пресвучено. У низу значајних инвестиција долазимо и до улице Маршала Тита, где су Коридори Србије у километар и 800 метара ове, за Предејанчане и те како важне саобраћајнице, уложили 27 милиона динара.“

Градоначелник Цветановић се данас захвалио становницима Предејана који су све време били стрпљиви и толерантни и сачекали да се омогући уређење овог краја и поручио да ће град наставити са инвестицијама.

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња је рекао:

"Саобраћајница се уређује у постојећој регулацији. Овде је најпре урађено рашчишћавање трасе, затим уградња тампона од шљунка, уградња нових ивичњака и тампона од туцаника. Јуче је уграђен први слој асфалта, данас се врши уградња другoг слоја затим банкина чиме ће радови комплетно бити завршени."

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија