wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је данас је у Свечаној сали потписао уговоре са 18 представника медија чији пројекти су испунили услове конкурса.

Он је честитао гласилима чији пројекти су подржани и захвалио им на сарадњи и преданости. Додао је да ће медијима чији представници су данас потписали уговор са Градом добијена средства бити уплаћена у току дана:

„Грађани слободног друштва имају право на информације и интеракцију са медијима на разне теме. Захваљујући медијима грађани постају свесни разних друштвених, политичких, економских, културних и многих других догађаја. Рад медија одувек је био важан за функционисање заједнице, а данас, напредак у информационим технологијама још више је допринео значају овог битног сегмента друштва.

Град Лесковац, као одговорна локална самоуправа за суфинансирање медијских пројеката издваја значајна средства како би наши суграђани имали правовремено и објективно информисање. Од 2015. године до данас, са 2019. годином, путем конкурса за област јавног информисања Лесковац је за пројекте издвојио 90 милиона динара. Сложићете се, да у односу на буџет којим град располаже, ово јесте значајна сума, али свесни смо ситуације у којој се медији налазе, имамо тенденцију да већ наредне године уместо 20 милиона распишемо конкурс од најмање 30 милиона динара.“

На крају се присутнима обратио и новинар Срђан Стаменковић испред Спортске стране југа који се захвалио Локалној самоуправи и градоначелнику на подршци коју дају медијима, на фер, коректном и професионалном односу. „Улога медија јесте тешка, јесте важна и ја се надам и верујем да је сви ми заједно испуњавамо на начин који јесте у интересу јавности, који јесте у интересу свих грађана. Желим да верујем да ће ова средства и ова подршка омогућити да сви запослени у медијима чији смо оснивачи, власници, уредници имају бољи статус у својим фирмама буде бољи и положај свих колега новинара, сниматеља, монтажера, администратора буде бољи.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија