wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у присуству сарадника и представника Развојне агенције Србије, одржао радни састанак са делегацијом кинеске фирме TH Magnetics на челу са генералним менаџером испоставе у Европи Мајклом Хервигом. Повод овог састанка је намера инвеститора да покрене први производни погон ван матичне државе.

TH Magnetics се успешно бави производњом магнета за електромоторе и производе широке потрошње попут мобилних телефина, компјутера, климе, таблете. Како је изнето на састанку Лесковац је ушао у ужи избор због доброг положаја и одличне пословне климе.На састанку су разматране могућности које Лесковац нуди, потенцијална локација за реализацију пројекта, инфраструктурне могућности и услови пословања. 

Након састанка представници локалне самоуправе града Лесковца су потенцијалном инвеститору показали локације које задовољавају постављене критеријуме. TH Magnetics, једна од водећих светских добављача магнета за највеће произвођаче аутомобила, има у плану да у нови производни погон уложи 200 милиона евра. До краја инвестиционог периода, у овом производном погону радиће скоро 900 људи.

Наредни састанак заказан је за започетак септембра, када би инвеститор требало да донесе коначну одлуку о избору града у којем ће следеће године почети изградњу погона који ће са радом почети 2024. године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија